Sałatka mieszana

Sałatka mieszana to propozycja do podania na kolację, lub dla niespodziewanych gości. Składa się z prostych składników i jest przepyszna!


Wyróżniamy dwa sposoby podania sałatki; warstwowa oraz mieszana. W pierwszej wersji składniki układamy w salaterce warstwowo co daje ładny efekt wizualny. W sałatce mieszanej wszystkie składniki są wymieszane z sosem, dzięki czemu lepiej się przegryzają.

Przepis na sałatkę mieszaną jest bardzo łatwy i szybki. Do jej wykonania potrzeba tylko kilku prostych składników, które kupicie w każdym sklepie. Sałatka wychodzi pyszna, pożywna i zdecydowanie można się nią najeść!

SAŁATKA MIESZANA – PRZEPIS

Składniki

  • 5 jajek
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 opakowanie paluszków surimi
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie

  • Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę.
  • Paluszki surimi oraz ogórka również pokroić w kostkę.
  • Kukurydzę odsączyć z zalewy.
  • Jogurt naturalny połączyć z majonezem, solą oraz pieprzem.
  • Wszystkie składniki przełożyć do miski dodać sos i całość wymieszać.




sałatka z ogórkiem szklarniowym
sałatka wymieszana