Sałatka meksykańska
Dziś przepis na sałatkę meksykańską, która skradnie serce niejednej imprezy. Podaję ją do grzanek, tostów, bagietki, stołu zastawionego przekąskami i smakołykami podczas biesiady. Smakuje wszystkim!
Sałatka z ananasem, żółtym serem, czerwoną fasolą, kukurydzą i porem wchodzi do naszego imprezowego menu. To także świetna propozycja na podwieczorek czy kolację.
SKŁADNIKI:
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- puszka ananasa, u mnie kostka
- 1 por – biała część
- 1 czerwona papryka
- 200 g żółtego sera w kawałku
- 3 spore łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie puszki otwieram i odsączam z soków na sicie.
Pora siekam w półksiężyce, paprykę w kostkę. Ser kroję w kostkę.
W większej misce łączę wszystkie składniki, dodaję majonez i przyprawiam. Odstawiam do przegryzienia. Podaję.