Sałatka japońska z krewetkami, awokado i warzywami
0 Comment

5 4.6
Śr ocena
Sałatka japońska z krewetkami, awokado i warzywami
- Kuchnia japońska
- Sałatki
- Kalarepka
- Marchewka
- Ogórek
- Awokado
- Krewetki
- Na parze
Składniki
1 porcja
- 5 krewetek
- garść mieszanej sałaty z rukolą
- 1/2 dojrzałego awokado
- 1/2 świeżego ogórka
- 1/3 kalarepki
- 1/2 marchewki
- 3 łyżki płynnej śmietanki 30%
- 1 łyżka sosu sojowego
- szczypiorek
Przygotowanie
- Krewetki ugotować na parze. Marchewkę, kalarepkę i ogórka obrać i pokroić w słupki. Awokado przekroić na pół, obrać i pokroić na plasterki.
- Na talerzach ułożyć posiekaną sałatę, dodać awokado, marchewkę, ogórka oraz krewetki.
- Wymieszać śmietankę i sos sojowy, polać po sałatce. Posypać posiekanym szczypiorkiem.