Sałata, którą dziś proponuję jest pożywna, odżywcza, aromatyczna i idealnie pasuje na śniadanie, obiad czy kolację.
Szybko się ją robi i dzięki temu may czas na inne przyjemności.
Kolorowa sałatka.
Składniki:
- 75 g mieszanki sałat Romatica
- 1 awokado
- 1 szalotka
- 1 pomidor
- 2 kromki chleba na grzanki
- 180 g rolady koziej
- 2 jaja
Sos:
- 2 łyżki oliwy
- 3 łyżki octu czosnkowego
- 1 łyżeczka pasty czosnkowej
- sól morska
- 1 łyżka suszonego oregano
- pieprz
Przygotowanie sałaty:
- Na talerzu ułożyłam sałatę a na niej pokrojone w cząstki pomidory, pokrojoną w plastry roladę kozią, krążki cebulki.
- Kromki chleba podsmażyłam na suchej patelni i wystudziłam, dodałam do sałaty.
- Awokado obrałam, wyjęłam pestkę i pokroiłam na plasterki, ułożyłam na talerzu.
- Jaja usmażyłam na sadzone na suchej patelni i ułożyłam je na sałacie.
- Składniki sosu wymieszałam i polałam sałatę, oprószyłam pieprzem.
Smacznego.
Przepis autorski.
„Podróże małe i duże”
Czeremcha |