default-logo

Macedońska surówka z kapusty kiszonej

poniedziałek, 17 lutego 2020

Macedońska surówka z kapusty kiszonej

Będąc w Macedonii na każdym kroku podawali nam jako przystawkę sałatkę szopską lub surówkę z kiszonej kapusty.

Dziś przedstawiam pyszną i zdrową surówkę z kapusty kiszonej.

Pracy przy niej 3 minuty i zajadamy mnóstwo witamin.

Surówka z Macedonii.

Macedońska surówka z kapusty kiszonej



Składniki:

  • 300 g kiszonej kapusty
  • 2 – 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
  • ew. szczypta soli


Macedońska surówka z kapusty kiszonej

Przygotowanie surówki:

  • Kapustę posiekałam, włożyłam do miski.
  • Polałam olejem, wymieszałam.
  • Na półmisku posypałam słodką papryką.
  • A jeśli Wasza kapusta jest mało słona to posypcie ją dodatkowo solą.
  • Surówka gotowa, papryką pięknie podkręca smak kapusty, nawet się tego nie spodziewałam.


Macedońska surówka z kapusty kiszonej

Smacznego.

Przepis kuchni macedońskiej.

„Podróże małe i duże”

Macedońska surówka z kapusty kiszonej
Góry Galiczica w Macedonii Północnej
About the Author

Leave a Reply

*