default-logo

Koreańska mizeria

czwartek, 6 września 2018

Koreańska mizeria

Tak przyrządzona mizeria smakuje wyśmienicie, sezam chrupie pod zębem a ogórki mają wyrazisty i lekko pikantny smak.

Można ją podać jako dodatek do obiadu lub jako sałatkę, wybór należy do zajadających.

Tak czy siak smakuje wyśmienicie, polecam.

Koreańska mizeria.

Koreańska mizeria


Koreańska mizeria



Składniki:

  • 4 ogórki gruntowe lub 1 wężowy
  • 1 dymka ze szczypiorem
  • 1 łyżka sosu sojowego jasnego
  • po 1/4 łyżeczki:
  • słodkiej papryki
  • ostrej papryki
  • wędzonej papryki
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 1/4 łyżeczki soli
  • ok. 1 łyżeczki czarnego sezamu


Koreańska mizeria

Przygotowanie mizerii:

  • Ogórki obrałam i pokroiłam w plastry, włożyłam do miski.
  • Szczypior wraz z dymką posiekałam, dodałam do ogórków.
  • Wsypałam teraz papryki, cukier trzcinowy, sól, wlałam olej sezamowy i sos sojowy, wymieszałam dokładnie.
  • Na koniec posypałam czarnym sezamem.


Koreańska mizeria

Smacznego.

Przepis kuchni koreańskiej.

„Podróże małe i duże”

Koreańska mizeria
Kościół pw NMP Matki Miłosierdzia w Jarząbkach
About the Author

Leave a Reply

*