default-logo

Karmelizowane marchewki i fasolka

Znakomity dodatek do mięs czy jako przystawka.

Kolorowe marchewki można teraz kupić już wszędzie a potem zrobić według tego pomysłu i cieszyć się chrupkością i smakiem warzyw.

Zachęcam do karmelizowania warzyw, są obłędne.

Karmelizowana marchewka i fasolka.

Karmelizowane marchewki i fasolka



                   Składniki:

  • 200 g fasolki typu Mamut
  • 200 g kolorowych mini marchewek
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka masła
  • sól różowa himalajska
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżki kremu balsamicznego Rosso


Karmelizowane marchewki i fasolka

Marchewki i fasolę umyłam i osuszyłam, fasolę pokroiłam tak aby była wielkości marchewek.

Na patelni rozgrzałam olej i masło, chwilę podsmażałam warzywa, dolałam wodę, krem balsamiczny, dodałam miód i sól.

Dusiłam pod przykryciem 10 minut.

Potem zdjęłam pokrywkę i chwilę jeszcze dusiłam aż sos na patelni zgęstniał.

Podałam do jagnięciny.

Karmelizowane marchewki i fasolka

Smacznego.

Pomysł własny.

                                            „Podróże małe i duże”

Karmelizowane marchewki i fasolka
Floksy
About the Author

Leave a Reply

*