default-logo

Kamdicza po koreańsku

sobota, 28 marca 2020

Kamdicza po koreańsku

Takie ziemniaki w słupkach zalane olejem można zajadać same lub jako dodatek do mięs czy warzyw pieczonych.

Polecam gorąco, są aromatyczne i bardzo smaczne.

Przepis pochodzi z książki „500 potrwa z ziemniaków” W.A.Bołotnikowa, L.M. Wapiennik.

Danie szybkie do zrobienia więc czasu dużo nie potrzebujecie.

Pyszne ziemniaczki po koreańsku.

Kamdicza po koreańsku


Kamdicza po koreańsku

Składniki:

  • 8 sporych ziemniaków
  • 5 łyżek oleju rzepakowego
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • pieprz czarny
  • papryka mielona słodka
  • sól morska


Kamdicza po koreańsku

Przygotowanie dania:

  • Ziemniaki obrałam i pokroiłam w grube słupki.
  • Zagotowałam wodę z solą i gotowałam ziemniaki 5 – 8 minut, aż były miękkie, odcedziłam.
  • Zagotowałam olej, przestudziłam
  • Przełożyłam je na półmisek, polałam przestudzonym olejem.
  • Posypałam solą, pieprzem, papryką i posiekaną natką pietruszki.


Kamdicza po koreańsku

Smacznego.

Przepis kuchni koreańskiej.

„Podróże małe i duże”

Kamdicza po koreańsku
Zamek w Gostyninie woj. mazowieckie
About the Author

Leave a Reply

*