default-logo

Caprese po polsku

Uwielbiam sałatkę caprese, pyszną aromatyczną rodem z Włoch.

Oto wersja oryginalna sałatki caprese.

Dziś jednak przedstawiam wersję całkiem po polsku czyli co zrobić aby twaróg smakował wyśmienicie.

Zaczynamy przyrządzać sałatkę, kilka minut i będzie na talerzach.

Polska wersja caprese.

Caprese po polsku


Caprese po polsku

Składniki: 1 porcja

  • kilka plastrów twarogu półtłustego
  • kilka plastrów pomidora
  • szczypior
  • listki bazylii
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • pieprz cytrynowy
  • sól różowa himalajska


Caprese po polsku


Caprese po polsku

Przygotowanie sałatki:

  • Pokroiłam w plastry twaróg i pomidora i ułożyłam na talerzu na przemian na zakładkę.
  • Posypałam posiekanym szczypiorkiem i przełożyłam listkami bazylii.
  • Do jogurtu wcisnęłam czosnek, dodałam sól i wymieszałam.
  • Polałam sosem sałatkę, posypałam pieprzem cytrynowym.


Caprese po polsku


Caprese po polsku

Smacznego.

Pomysł własny.

„Podróże małe i duże”

Caprese po polsku
Park „Wiosny Ludów” w Kutnie woj. łódzkie
About the Author

Leave a Reply

*