Będzie szybko, zdrowo i pożywnie.
Ja sałatkę polecam gorąco, Wy zdecydujcie sami czy chcecie jej spróbować.
Jest aromatyczna, kremowe awokado i chrupiąca cebula, fajne połączenie, spróbujcie.
Sałatka z tuńczykiem i awokado.
Składniki:
- 1 ogórek wężowy zielony
- 2 nieduże awokado
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – 170 g
- 1 czerwona cebula
- 1/2 pęczka kolendry
- sól morska
- oliwa z oliwek – 2 łyżki
- sok z 1/2 cytryny
Przygotowanie sałatki:
- Obrałam ze skórki awokado, przekroiłam wzdłuż na połowy, wyjęłam pestkę a miąższ pokroiłam w plastry.
- Ogórka umyłam, osuszyłam i wraz ze skórka pokroiłam na półplasterki.
- Dodałam do awokado.
- Teraz dodałam tuńczyka, pokrojoną w cieniutkie plasterki cebulę czerwoną, skropiłam sokiem z cytryny, posypałam solą i pieprzem, polałam oliwą, wymieszałam.
- Na koniec posypałam posiekaną kolendrą.
Smacznego.
Pomysł własny.
„Podróże małe i duże”
Jesienny muchomor czerwony |