default-logo

Tost z brioszki z ricottą

Tost z brioszki z ricottą Propozycja na śniadanie na słodko – domowa brioszka (najlepsza jeszcze ciepła 😉 zrumieniona w tosterze, posmarowana pastą tahini, ricottą i polana miodem. Do tego dużo soczystego granatu i odrobinę soku z cytryny. Wyśmienite, polecam! 0

12 4.33

Tost z brioszki z ricottą

miodem, granatem i tahini

  • Brioche
  • Kuchnia francuska
  • Śniadania
  • Podwieczorki
tahini

Składniki

2 porcje
  • 2 kromki brioszki ewentualnie chałki
  • 2 łyżeczki tahini
  • 100 g ricotty lub twarożku
  • 2 łyżki miodu
  • ziarenka z połowy granatu
  • sok z cytryny

Przygotowanie

  • Brioszkę opiec na rumiano w tosterze (lub upiec w piekarniku/zgrillować na patelni). Posmarować tahini, wyłożyć ricottę, polać miodem, posypać granatem i skropić sokiem z cytryny.
  • Tost z brioszki z ricottą, miodem, granatem i tahini
About the Author

Leave a Reply

*