default-logo

Mango lassi

Mango lassi Mango lassi to koktajl z miąższu mango na bazie jogurtu i wody. Odkąd można w Polsce dostać świeże, dojrzałe mango, często robię lassi na podwieczorek dla całej rodziny. Przygotowanie tego koktajlu stało się dla mnie pewnym uzależnieniem 🙂 Wam także – gdy będziecie kupować mango – radziłabym dla pewności kupić od razu minimum 2 sztuki 😉 0

65 4.58

Mango lassi

Koktajl z mango, jogurtu i wody

  • Kuchnia orientalna
  • Kuchnia indyjska
  • Podwieczorki
  • Mango
  • Przepisy fit
  • Smoothies
  • Dla dzieci
kardamon
jogurt

Składniki

2 porcje
  • 1 duże dojrzałe mango
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1/2 szklanki chłodnej wody
  • 1 łyżka syropu klonowego lub miodu
  • szczypta zmielonego kardamonu (opcjonalnie, ale warto go dodać)

Przygotowanie

  • Mango obrać ze skórki. Obkroić nożem miąższ usuwając pestkę. Gładki miąższ (bez włókien od pestki) włożyć do pojemnika blendera.
  • Dodać resztę składników: jogurt, wodę, syrop klonowy lub miód, cukier i kardamon.
  • Zmiksować dokładnie na gładki mus i podawać.
  • Mango lassi
About the Author

Leave a Reply

*