Jabłka pieczone na trzy sposoby
0 Comment

11 3.82
Śr ocena
Jabłka pieczone na trzy sposoby
- Podwieczorki
- Jabłka
- Maliny
- Przepisy fit
- Wegańskie
- Dla dzieci
Składniki
Nadzienie 1
- masło orzechowe
- rodzynki
- cynamon
- miód lub syrop z agawy
- orzechy włoskie
Nadzienie 2
- mielone migdały
- świeże lub mrożone maliny lub konfitura malinowa lub syrop malinowy
- miód lub syrop z agawy
Nadzienie 3
- wiórki kokosowe
- wiśnie (dowolne: świeże, mrożone, z dżemu)
- miód lub syrop z agawy
Inne propozycje nadzienia
- pokruszone ciasteczka amaretti
- ugotowana kasza jaglana z suszoną żurawiną i wanilią
- powidła śliwkowe, płatki owsiane
- granola
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Wydrążyć ogryzki z jabłek, do środka wkładać składniki: posypać cynamonem, kłaść owoce lub orzechy, polać miodem lub syropem. Można też ściąć wierzch jabłek, wydrążyć środek, nadziać jabłka i przykryć ściętą częścią. Położyć w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez ok. 30 minut.
Wskazówki
- Do pieczenia polecam jabłka odmiany szara reneta lub antonówka