default-logo

Spaghetti z serem Roquefort, pieczarkami i rukolą

Spaghetti z serem Roquefort, pieczarkami i rukolą

11 4.18

Spaghetti z serem Roquefort, pieczarkami i rukolą

  • Makarony
  • Pieczarki
roquefort

Składniki

2 porcje
  • 150 g spaghetti
  • 2 łyżki oliwy
  • 50 g rukoli
  • 25 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 10 małych pieczarek
  • 100 g sera roquefort
  • 150 ml śmietanki 18%
  • czarny pieprz
  • płatki lniane

Przygotowanie

  • Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, włożyć z powrotem do garnka, wymieszać z 2 łyżkami oliwy i rukolą.
  • Na maśle podsmażyć czosnek i pokrojone na plasterki pieczarki. Dodać rozdrobniony ser i śmietankę, wymieszać. Dodać makaron, wymieszać i podgrzać. Posypać czarnym pieprzem i płatkami lnianymi.
  • Spaghetti z serem Roquefort
About the Author

Leave a Reply

*