default-logo

Spaghetti z groszkiem po florencku i serem pleśniowym

Spaghetti z groszkiem po florencku i serem pleśniowym Spaghetti z groszkiem smażonym z boczkiem i serem pleśniowym. Smaczne także z innym, łagodniejszym serem (dla tych, którzy nie przepadają za niebieskim 😉 0

10 4.8

Spaghetti z groszkiem po florencku i serem pleśniowym

  • Kuchnia włoska
  • Makarony
  • Groszek
boczek

Składniki

2 porcje:
  • 170 g spaghetti
  • 75 g sera pleśniowego
  • opcjonalnie: 2 łyżki zrumienionych orzeszki pinii
  • sól, pieprz
  • GROSZEK PO FLORENCKU

Przygotowanie

  • Przygotować groszek z boczkiem.
  • Makaron ugotować w osolonej wodzie i jeszcze gorący wymieszać z połową podanej porcji sera oraz z groszkiem i boczkiem.
  • Rozłożyć na talerze, na wierzch ułożyć resztę sera. Posypać orzeszkami pinii (opcjonalnie), pieprzem i solą do smaku.
  • Spaghetti z groszkiem po florencku i serem pleśniowym
About the Author

Leave a Reply

*