default-logo

Spaghetti z brokułami i anchois

Spaghetti z brokułami i anchois

27 4.19

Spaghetti z brokułami i anchois

  • Szybki obiad
  • Kuchnia włoska
  • Makarony
  • Brokuły
anchois

Składniki

2 porcje
  • 150 g spaghetti
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 6 filecików anchois w oleju
  • 1 łyżeczka drobno posiekanej papryczki chilli
  • 10 różyczek brokułów
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  • Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. W międzyczasie na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek z pokrojonym na plasterki czosnkiem. Dodać fileciki anchois, papryczkę chili i chwilę razem podsmażyć.
  • Do gotującego się makaronu, w połowie gotowania, dodać brokuły i ugotować je al dente. Makaron i brokuły odcedzić, włożyć na patelnię z czosnkiem i anchois, wlać dodatkowe 2 łyżki oliwy i wszystko wymieszać. Doprawić solą oraz pieprzem.
  • Spaghetti z brokułami i anchois
About the Author

Leave a Reply

*