default-logo

Penne pełnoziarniste z pesto szpinakowym

Penne pełnoziarniste z pesto szpinakowym

31 4.52

Penne pełnoziarniste z pesto szpinakowym

  • Makarony
  • Makaron ze szpinakiem
  • Szpinak
  • Przepisy fit
  • Pełnoziarniste
  • Dla dzieci
pesto

Składniki

2 porcje
  • 2 szklanki makaronu pełnoziarnistego np. penne
  • 3 szklanki świeżego młodego szpinaku
  • 4 łyżki orzechów włoskich lub pinii (zrumienionych na patelni)
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 1/3 szklanki oliwy extra vergine
  • 1 filiżanka startego sera Parmezan, Pecorino Romano lub Grana Padano

Przygotowanie

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać z 1 łyżką oliwy. W blenderze zmiksować resztę składników na jednolitą pastę, pozostawiając 2 łyżki sera do posypania po makaronie. Na patelni zrumienić makaron, dodać pesto, wymieszać i chwilkę razem podgrzać. Podawać z resztą sera.

  • Penne pełnoziarniste z pesto szpinakowym
About the Author

Leave a Reply

*