default-logo

Tosty z jajecznicą, boczkiem i awokado

Tosty z jajecznicą, boczkiem i awokado Podsuwam Wam ten prosty pomysł na pyszne śniadanie 🙂 Jajecznica na chrupiących tostach przekładana podsmażonym boczkiem i plasterkami awokado. Wszystko idealnie do siebie pasuje. Sycące i zdrowe! 0

19 4.58

Tosty z jajecznicą, boczkiem i awokado

  • Śniadania
  • Jajka na śniadanie
  • Lunche
  • Jajka
  • Awokado
boczek

Składniki

1 porcja
  • 2 plasterki boczku
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 2 jajka
  • 1/2 awokado
  • pieczywo na grzanki, np. tosty pełnoziarniste

Przygotowanie

  • Na patelnię włożyć pokrojony na mniejsze kawałki boczek. Skropić oliwą i smażyć przez ok. 4 minuty z każdej strony na umiarkowanym ogniu, aż się wytopi i zrumieni.
  • Na drugiej patelni na maśle usmażyć jajecznicę, doprawić solą i pieprzem. 
  • Awokado obrać i pokroić na plasterki.
  • Pieczywo opiec w tosterze, położyć na talerzu, wyłożyć jajecznicę przekładając awokado i kawałkami boczku.
  • Tosty z jajecznicą, boczkiem i awokado Tosty z jajecznicą, boczkiem i awokado
About the Author

Leave a Reply

*