Tosty z jajecznicą, boczkiem i awokado
0 Comment

19 4.58
kwestiasmaku
Tosty z jajecznicą, boczkiem i awokado
- Śniadania
- Jajka na śniadanie
- Lunche
- Jajka
- Awokado
boczek
Składniki
1 porcja
- 2 plasterki boczku
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka masła
- 2 jajka
- 1/2 awokado
- pieczywo na grzanki, np. tosty pełnoziarniste
Przygotowanie
- Na patelnię włożyć pokrojony na mniejsze kawałki boczek. Skropić oliwą i smażyć przez ok. 4 minuty z każdej strony na umiarkowanym ogniu, aż się wytopi i zrumieni.
- Na drugiej patelni na maśle usmażyć jajecznicę, doprawić solą i pieprzem.
- Awokado obrać i pokroić na plasterki.
- Pieczywo opiec w tosterze, położyć na talerzu, wyłożyć jajecznicę przekładając awokado i kawałkami boczku.
Tosty z jajecznicą, boczkiem i awokado