Szybkie Rogaliki z Nutellą z Ciasta Francuskiego

Chyba każdy lubi słodkości. Szybkie rogaliki z nutellą, na które przepis znajdziecie poniżej, są bardzo łatwe w przygotowaniu. Świetnie sprawdzą się gdy mamy mało czasu, np. podczas niezapowiedzianych gości.
ROGALIKI Z NUTELLĄ
Sposób przygotowania jest bardzo prosty. Do wykonania rogalików wystarczą 2 produkty a konkretnie:
- gotowe ciasto francuskie (dostępne w prawie każdym markecie)
- nutella.
Ciasto kroimy na trójkąciki, tak jak na załączonym obrazku. Za pomocą łyżeczki nakładamy nutellę na każdy trójkącik. Rogaliki zwijamy dość ciasno by podczas pieczenia nutella nie wylała się na zewnątrz.

Pieczemy zgodnie z etykietą na cieście francuskim. Zwykle 12-15 min w temperaturze 200-220 stopni. Smacznego!


Wykorzystujemy ciasteczka i inne technologie w celu poprawy, analizy i personalizacji doświadczeń użytkownika, a także gromadzenia danych do personalizacji reklam wraz ze stronami trzecimi. Klikając „Akceptuję” lub korzystając dalej z serwisu, wyrażają Państwo na to zgodę.