Roladki z tortilli ze szpinakiem i pesto
0 Comment

17 3.94
kwestiasmaku
Roladki z tortilli ze szpinakiem i pesto
Z szynką i żółtym serem
- Wrapy
- Przyjęcia i imprezy
- Roladki z tortilli
pesto
Składniki
4 porcje
- 2 placki tortilli
- pesto (np. z tego przepisu)
- 100 g szynki
- 100 g sera żółtego (miękkiego)
- 100 g szpinaku
Przygotowanie
- Przygotować zielone pesto bazyliowe np. z tego przepisu.
- Tortillę posmarować łyżką pesto, następnie ułożyć plasterki szynki, sera żółtego oraz rozłożyć liście szpinaku.
- Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, zwinąć tortille w rulonik.
- Pokroić na porcje, ułożyć na półmisku łączeniem do dołu. Udekorować pozostałym pesto.
Roladki z tortilli ze szpinakiem i pesto