default-logo

Roladki z tortilli z pastą jajeczną, suszonymi pomidorami i ogórkiem

Roladki z tortilli z pastą jajeczną, suszonymi pomidorami i ogórkiem Pełne pysznych składników roladki z tortilli z pastą jajeczną i suszonymi pomidorami. Z dodatkiem rukoli i świeżego ogórka. Sprawdzą się na weekendowe śniadanie lub poczęstunek typu finger-food dla gości. Tego typu przekąski ładnie wyglądają na stole i zawsze szybko znikają ze stołu 😉 Być może skusicie się na ich przygotowanie na Święta Wielkanocne? 0

96 4.74

Roladki z tortilli z pastą jajeczną, suszonymi pomidorami i ogórkiem

  • Pasta jajeczna
  • Wrapy
  • Jajka
  • Ogórek
  • Przyjęcia i imprezy
  • Roladki z tortilli
  • Sylwester
  • Wielkanoc
suszone pomidory

Składniki

2 – 4 porcje
  • 2 tortille pszenne
  • 3 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka maku
  • 6 kawałków suszonych pomidorów
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 10 cm kawałek świeżego ogórka
  • garść rukoli

Przygotowanie

  • Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, posiekać w kosteczkę, dodać majonez i musztardę, doprawić solą i pieprzem i rozgnieść razem widelcem.
  • Otrzymaną pastę rozsmarować na tortillach, posypać makiem, pokrojonymi w kosteczkę suszonymi pomidorami, szczypiorkiem i rukolą. Dodać obranego i pokrojonego na cienkie i długie plasterki ogórka.
  • Zwinąć roladki w miarę ciasno, następnie pokroić na ok. 2 cm kawałki, spiąć wykałaczkami i ułożyć na półmisku, udekorować rukolą.
  • Roladki z tortilli z pastą jajeczną, suszonymi pomidorami i ogórkiem Roladki z tortilli z pastą jajeczną, suszonymi pomidorami i ogórkiem
About the Author

Leave a Reply

*