default-logo

Roladki z tortilli z pastą jajeczną i awokado

Roladki z tortilli z pastą jajeczną i awokado Pyszne roladki z tortilli z awokado oraz pastą jajeczną. Jajka i awokado to sprawdzone w wielu przepisach połączenie! Wypróbujcie już na Sylwestra 🙂 0

59 4.34

Roladki z tortilli z pastą jajeczną i awokado

  • Pasta jajeczna
  • Wrapy
  • Jajka
  • Awokado
  • Przyjęcia i imprezy
  • Roladki z tortilli
  • Sylwester
  • Wielkanoc
rzeżucha

Składniki

2 – 4 porcje
  • 2 tortille pszenne
  • 5 jajek
  • 2 awokado
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1/2 szklanki drobno startego sera żółtego (miękkiego), opcjonalnie
  • 1 łyżeczka oliwy extra
  • 4 łyżki rzeżuchy lub 2 łyżki posiekanego szczypiorku + do dekoracji

Przygotowanie

  • Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, posiekać w kosteczkę, włożyć do miski.
  • Awokado pokroić na ćwiartki, usunąć pestkę, miąższ pokroić w kosteczkę, skropić sokiem z cytryny i przełożyć do miski z jajkami.
  • Dodać przeciśnięty przez praskę czosnkek, majonez, ser żółty (jeśli go używamy), doprawić solą oraz pieprzem.
  • Dodać oliwę i listki rzeżuchy lub szczypiorek, wymieszać.
  • Otrzymaną pastę rozsmarować na 2 tortillach i zwinąć roladki, następnie pokroić na ok. 2 cm kawałki, ułożyć na półmisku i udekorować rzeżuchą lub szczypiorkiem.
  • Roladki z tortilli z pastą jajeczną i awokado Roladki z tortilli z pastą jajeczną i awokado
About the Author

Leave a Reply

*