Roladki z szynki z sosem tatarskim

Zastanawiasz się co podać na przegryzkę na wielkanocny stół? Te roladki z szynki z sosem tatarskim z pewnością będą strzałem w dziesiątkę.


Roladki z szynki z sosem tatarskim to pomysł na pyszną przystawkę dla gości na przyjęcie. Są bardzo proste w przygotowaniu i ciekawe w smaku. Z pewnością przypadną do gustu każdemu kto ich spróbuje. Do przygotowania tych roladek nie potrzeba wielu składników, ani zbyt dużo pracy. Roladki robi się szybko i przyjemnie, a smakują wyśmienicie i pięknie prezentują się na talerzu. Poniżej znajdziesz listę składników oraz sposób wykonania roladek.

ROLADKI Z SZYNKI Z SOSEM TATARSKIM – PRZEPIS

Składniki

  • 8 plastrów ulubionej szynki
  • 3 małe ogórki konserwowe
  • 1 mała cebulka czerwona
  • 5 pieczarek marynowanych
  • 2 gałązki świeżego koperku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek do dekoracji

Przygotowanie

  • Ogórki konserwowe oraz grzyby marynowane odsączamy z zalewy i kroimy w drobną kostkę.
  • Czerwoną cebulę obieramy i również kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
  • Śmietanę mieszamy z majonezem, musztardą oraz tartym chrzanem. Następnie dodajemy cukier oraz sok z cytryny.
  • Do miseczki przekładamy pokrojone składniki, dodajemy posiekany koperek, a następnie dodajemy sos. Całość mieszamy do połączenia. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • Na środek każdego plastra szynki wykładamy porcję sosu i zawijamy w rulonik.
  • Następnie każdy rulonik przywiązujemy szczypiorkiem do dekoracji.




roladki z sosem tatarskim
przekąski z sosem tatarskim