default-logo

Roladki z naleśników

Roladki z naleśników Naleśniki zwijane z szynką parmeńską, szpinakiem, kremowym serkiem i orzeszkami pinii. Podawane z sałatką z delikatnych liści szpinaku, orzeszków pinii i sosem winegret. Roladki przygotowuje się bardzo prosto. Na naleśnikach układa się gotowe składniki, zwija w roladki i kroi na kawałki. Naleśniki stanowią zaskakująco smaczną kompozycję. Kremowy serek Philadelphia wymieszałam ze śmietaną, posiekanym czosnkiem i skropiłam odrobiną octu balsamicznego. Powstałym twarożkiem smarowałam też chleb i robiłam kanapki z pomidorem i muszę powiedzieć, że zestaw ten również bardzo mi się podobał. 0

11 4.36

Roladki z naleśników

z szynką parmeńską, szpinakiem i kremowym serkiem

  • Naleśniki
  • Lunch do pracy
  • Wrapy
  • Szpinak
  • Przyjęcia i imprezy
  • Sylwester
orzeszki pinii

Składniki

2 porcje
  • 3 naleśniki (wytrawne, bez cukru)
Nadzienie
  • 100 g kremowego serka, np. Philadelphia
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 2 małe ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 18 listków młodego szpinaku
  • ocet balsamiczny do skropienia
  • 6 plasterków szynki parmeńskiej, paczkowanej i cieniutko pokrojonej
  • 2 łyżki zrumienionych na suchej patelni orzeszków pinii
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie

  • Serek Philadelphia wymieszać ze śmietaną i czosnkiem. Szpinak umyć, odciąć łodyżki i osuszyć. Naleśniki posmarować masą serową, na każdym rozłożyć po 6 listków szpinaku i skropić octem balsamicznym. Przykryć szynką parmeńską i posypać orzeszkami pinii.
  • Naleśniki zawinąć w roladki, można pokroić na kawałki ostrym nożem.
  •  Roladki z naleśników
About the Author

Leave a Reply

*