pasta kanapkowa z tuńczykiem

Pasty kanapkowe to idealny sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Są smaczne, łatwe w przygotowaniu i pełne wspaniałych składników odżywczych.


Pasta z tuńczyka to pasta, którą przygotujesz w 15 minut. Może być ona podawana na dowolnym pieczywie, lub na krakersach – w takim wydaniu doskonale sprawdzi się jako imprezowa przekąska. Jeśli uwielbiacie domowe pasty na kanapkę i szukacie nowych, ciekawych smaków, to koniecznie musicie wypróbować nasz przepis na pyszne smarowidło.

PASTA KANAPOKOWA Z TUŃCZYKIEM – PRZEPIS

Składniki

  • puszka tuńczyka w sosie własnym (170 g)
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 cebula czerwona
  • 3 jajka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka musztardy
  • pieprz
  • sól


Wykonanie

  • Kawałki tuńczyka odcedzamy z zalewy.
  • Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • Cebulę oraz ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę.
  • Składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, jogurt, musztardę, sól oraz pieprz.
  • Całość delikatnie mieszamy do połączenia składników.
pasta kanapkowa z tuńczykiem przepis


Polecamy sprawdzić również inne nasze przepisy na pyszne pasty kanapkowe:

  • pasta kanapkowa z jajek
  • pasta kanapkowa z fety i suszonych pomidorów
  • pasta z białego sera
  • pasta z awokado