default-logo

Kanapka z tuńczykiem, ogórkiem i jajkiem

Kanapka z tuńczykiem, ogórkiem i jajkiem Najlepiej smakuje z kremowym sosem chrzanowym lub po prostu z ulubionym serkiem kanapkowym. W naszej kanapce nie może zabraknąć też „zielonego”, proponuję użyć rukoli lub jeszcze lepiej rukwii wodnej. Kanapka – delicja! Polecam… 0

11 4.45

Kanapka z tuńczykiem, ogórkiem i jajkiem

  • Kanapki
  • Jajka
  • Ogórek
  • Tuńczyk
chrzan
rukiew wodna

Składniki

1 porcja
  • 2 kromki chleba
  • 1/4 puszki tuńczyka w dużych cząstkach w oleju
  • 1 ogórek gruntowy
  • kilka listków rukoli lub rukwii wodnej
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1 łyżka sosu chrzanowego lub serka kanapkowego lub majonezu

Przygotowanie

Chleb posmarować serkiem lub sosem chrzanowym lub majonezem, ułożyć tuńczyka, plasterki ogórka, rukolę lub rukiew i pokrojone jajko. Doprawić solą i posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

  • Kanapka z tuńczykiem, ogórkiem i jajkiem
About the Author

Leave a Reply

*