default-logo

Kanapka z tuńczykiem i jajkiem

Kanapka z tuńczykiem i jajkiem Kolorowa i pożywna kanapka z tuńczykiem, ugotowanym na półmiękko jajkiem, rukolą, cebulką oraz miodową musztardą. Tę ostatnią możemy kupić gotową lub po prostu dodać odrobinę miodu do zwykłej musztardy. Polecam na pyszne śniadanie! 0

42 4.83

Kanapka z tuńczykiem i jajkiem

Z rukolą, musztardą miodową i cebulką

  • Śniadania
  • Jajka na śniadanie
  • Kanapki
  • Kolacje
  • Jajka
  • Przepisy fit

Składniki

1 porcja
  • kromka pieczywa
  • masło
  • kilka listków rukoli
  • ok. 1/4 puszki tuńczyka w oleju
  • 1 jajko ugotowane na półtwardo
  • musztarda miodowa*
  • kilka cienko pokrojonych piórek cebuli

Przygotowanie

  • Jajko ugotować na półtwardo (9 minut od włożenia jajka z lodówki na gorącą wodę). Pieczywo opiec lekko w tosterze, przestudzić. Posmarować masłem.
  • Ułożyć listki rukoli, kawałki tuńczyka i plasterki jajka. Polać musztardą i posypać piórkami cebuli. Doprawić solą i pieprzem. 

Wskazówki

* możemy też wymieszać łyżkę zwykłej musztardy z połową łyżeczki miodu

  • Kanapka z tuńczykiem i jajkiem Kanapka z tuńczykiem i jajkiem
About the Author

Leave a Reply

*