default-logo

Kanapka z pieczonym indykiem

Kanapka z pieczonym indykiem Pieczony filet z indyka to pomysł na obiad a także zdrowsza alternatywa dla gotowej wędliny ze sklepu. Możecie z niego zrobić Wasze ulubione kanapki; spróbujcie też wykorzystać mój przepis na kanapkę z indykiem, serem pleśniowym na ciepło i żurawiną. Pieczony indyk świetnie sprawdzi się też w sałatkach – u mnie z serem podsmażonym w mielonych migdałach, żurawiną, orzeszkami pinii i sosem imbirowym. Sałatkę możemy zabrać do pracy, sos trzymamy oddzielnie w słoiczku. Zapraszam też po więcej przepisów na kanapki, znajdziecie wśród nich jeszcze jedną z indykiem – tzw. kanapkę klubową, czyli słynny club sandwich. 0

6 4.67

Kanapka z pieczonym indykiem

  • Kanapki
  • Indyk
orzeszki pinii
ser brie

Składniki

  • pieczywo, np. domowa focaccia
  • plasterki pieczonego indyka
  • sałata, roszponka
  • żurawina ze słoiczka
  • ser (np. camembert, brie, kozi, pleśniowy)
Opcjonalnie:
  • majonez lub masło
  • lekko zrumienione orzeszki pinii

Przygotowanie

  • Pieczywo przekroić na pół, posmarować cienko majonezem lub masłem.
  • Na jednej połówce położyć sałatę, dodać plasterki mięsa, ser, żurawinę, zrumienionymi orzeszki pinii jeśli ich używamy, przykryć roszponką i drugą kromką pieczywa.
  • Dla najlepszego efektu można opiec w opiekaczu do kanapek. Przekroić na pół i podawać.
  • Kanapka z pieczonym indykiem
About the Author

Leave a Reply

*