default-logo

Kanapka z krewetkami, rukolą i majonezem

Kanapka z krewetkami, rukolą i majonezem Bagietka z krewetkami, rukolą i majonezem. Czy może być coś prostszego i smaczniejszego na lunch? Krewetki smażone na maśle najlepiej smakują właśnie z chrupiącą bagietką. Tutaj – z majonezem doprawionym sokiem z cytryny i sosem Tobasco. Do kanapki można użyć też ugotowanych już krewetek. 0

6 4.83

Kanapka z krewetkami, rukolą i majonezem

  • Kanapki
  • Kolacje
  • Krewetki
  • Przyjęcia i imprezy
tabasco

Składniki

1 porcja
  • 1/3 bagietki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/4 łyżeczki sosu tabasco
  • rukola
  • 5 krewetek królewskich
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku

Przygotowanie

Bagietkę posmarować majonezem wymieszanym z sosem tabasco. Ułożyć rukolę. Obrane krewetki bez ogonków usmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem, ułożyć na rukoli, skropić sokiem z cytryny, posypać szczypiorkiem.

  • Kanapka z krewetkami, rukolą i majonezem
About the Author

Leave a Reply

*