default-logo

Kanapka z jajkiem, awokado i rzodkiewką

Kanapka z jajkiem, awokado i rzodkiewką Kanapeczki na dobry początek dnia 🙂 U mnie na domowym razowym chlebie orkiszowym, ale może być Wasze ulubione pieczywo lub pieczywo chrupkie. Kremowe awokado zamiast masła, jajko i chrupiąca rzodkiewka. Posypane szczypiorkiem i skropione odrobiną oliwy wymieszanej z musztardą francuską. Szczypiorek można zastąpić bazylią. Polecam! 0

34 4.65

Kanapka z jajkiem, awokado i rzodkiewką

  • Śniadania
  • Jajka na śniadanie
  • Kanapki
  • Jajka
  • Rzodkiewka
  • Awokado
  • Przepisy fit
  • Wielkanoc

Składniki

2 porcje
  • 1 awokado
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 jajka ugotowane na półtwardo
  • kilka rzodkiewek
  • 2 łyżeczki musztardy francuskiej (wieloziarnistej)
  • 2 łyżeczki oliwy extra lub majonezu
  • szczypiorek lub bazylia
  • kromki chleba, np. domowego

Przygotowanie

  • Awokado obrać i przekroić na ćwiartki. Pokroić na cienkie plasterki, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Ułożyć na pieczywie „na zakładkę” i rozsmarować nożem jak masło.
  • Na awokado położyć plasterki jajka oraz rzodkiewki, doprawić solą i pieprzem. Skropić oliwą wymieszaną z musztardą francuską i posypać szczypiorkiem lub poszarpaną bazylią.
  • Kanapka z jajkiem, awokado i rzodkiewką Kanapka z jajkiem, awokado i rzodkiewką
  • Kanapka z jajkiem, awokado i rzodkiewką Kanapka z jajkiem, awokado i rzodkiewką
About the Author

Leave a Reply

*