Kanapka z jajkiem, awokado i rzodkiewką
0 Comment

34 4.65
Śr ocena
Kanapka z jajkiem, awokado i rzodkiewką
- Śniadania
- Jajka na śniadanie
- Kanapki
- Jajka
- Rzodkiewka
- Awokado
- Przepisy fit
- Wielkanoc
Składniki
2 porcje
- 1 awokado
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 jajka ugotowane na półtwardo
- kilka rzodkiewek
- 2 łyżeczki musztardy francuskiej (wieloziarnistej)
- 2 łyżeczki oliwy extra lub majonezu
- szczypiorek lub bazylia
- kromki chleba, np. domowego
Przygotowanie
- Awokado obrać i przekroić na ćwiartki. Pokroić na cienkie plasterki, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Ułożyć na pieczywie „na zakładkę” i rozsmarować nożem jak masło.
- Na awokado położyć plasterki jajka oraz rzodkiewki, doprawić solą i pieprzem. Skropić oliwą wymieszaną z musztardą francuską i posypać szczypiorkiem lub poszarpaną bazylią.
Kanapka z jajkiem, awokado i rzodkiewką
Kanapka z jajkiem, awokado i rzodkiewką