default-logo

Kanapka z hummusem, awokado i suszonymi pomidorkami

Kanapka z hummusem, awokado i suszonymi pomidorkami Te małe pomidorki cherry z czosnkiem, oliwą i oregano muszą być naprawdę wolno zapiekane, aby wydobyć z nich ich słodycz i smak. Wystarczą dwie połówki takiego domowego suszonego pomidora, aby zwykła kanapka nabrała wyjątkowego charakteru. Są jeszcze lepsze niż gotowe suszone pomidory ze słoika, bo domowe i pełniejsze smaku. Przygotowałam ich całkiem niedużo, ale wystarczyło na kilka pomysłów na ciekawe śniadania, sałatki czy kanapki. Będą świetne także na pizzę, do jajek, zapiekanek lub tart. 0

6 5

Kanapka z hummusem, awokado i suszonymi pomidorkami

  • Kanapki
  • Kolacje
  • Awokado
  • Przepisy fit
  • Wegańskie
  • Przyjęcia i imprezy
  • Sylwester
suszone pomidory
hummus

Składniki

  • pieczywo (domowe)
  • hummus
  • dojrzałe awokado
  • zapiekane pomidorki
  • młody szpinak (sałatkowy)

Przygotowanie

  • Kromki pieczywa (można lekko opiec w tosterze) skropić oliwą i posmarować hummusem.
  • Położyć plaster awokodo i listek szpinaku sałatkowego. Doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, można dodatkowo skropić oliwą lub/i sokiem z cytryny.
  • Na wierzch kanapki ułożyć zapiekanego pomidorka.
  • Kanapka z hummusem, awokado i suszonymi pomidorkami
About the Author

Leave a Reply

*