default-logo

Kanapka z boczkiem, pomidorem i serem

Kanapka z boczkiem, pomidorem i serem Kanapka – klasyk. Chleb, chrupiący boczek, ser żółty i pomidor. Wybierając chleb razowy, chudy boczek, niskotłuszczowy ser żółty oraz jogurt zamiast majonezu otrzymamy „posiłek strefowy”, zgodny z Dietą Strefową. Autorzy Diety Strefowej, naukowcy Dr Barry Sears oraz Bill Lawren, za przeprowadzone badania otrzymali nagrodę Nobla. Proponowane w tej diecie proporcje białek, węglowodanów i tłuszczy umożliwiają kształtowanie reakcji hormonalnych organizmu na spożywane przez nas jedzenie. Pozwala to wejść do „Strefy”, czyli metabolicznego stanu, w którym ciało osiąga szczytową wydajność. Mamy wówczas więcej energii, zwiększa się nasza koncentracja, a spalanie tkanki tłuszczowej zachodzi najbardziej wydajnie. 0

2 5

Kanapka z boczkiem, pomidorem i serem

  • Kanapki
boczek

Składniki

  • 2 kromki pieczywa razowego
  • 1 plasterek boczku
  • 1 plasterek sera żółtego
  • 1 plasterek pomidora
  • 2 łyżeczki majonezu
  • cebulka, rzeżucha
  • sól i czarny pieprz

Przygotowanie

  • Pieczywo opiec w tosterze i posmarować majonezem. Na jednej kromce ułożyć ser żółty, zrumieniony na patelni i pokrojony na kawałki boczek oraz pomidora. Posypać drobno pokrojoną cebulką, rzeżuchą, solą i pieprzem. Przykryć drugą kromką i lekko docisnąć.
  • Kanapka z boczkiem, pomidorem i serem
About the Author

Leave a Reply

*