default-logo

Kanapka z awokado, białym serem i śmietaną

Kanapka z awokado, białym serem i śmietaną Awokado smakuje wyśmienicie z białym serem. Najlepiej dodatkowo z gęstą śmietaną. Ser biały i śmietanę można zastąpić gotowym już śmietankowym twarożkiem. Polecam ten zestaw na kanapkę, najlepiej z dobrego, domowego pieczywa. Moja kanapka musi być skropiona dodatkowo oliwą extra vergine i posypana szczypiorkiem bo wtedy smakuje jeszcze lepiej. Sól morska, świeżo zmielony pieprz i śniadanie gotowe! 0

6 4.5

Kanapka z awokado, białym serem i śmietaną

ze szczypiorkiem

  • Kanapki
  • Awokado
twaróg

Składniki

1 kanapka
  • 1 kromka chleba (zobacz przepis na domowy chleb)
  • masło
  • liść sałaty
  • 2 plasterki sera białego
  • 2 łyżeczki gęstej śmietany
  • 1/4 awokado
  • sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz
  • oliwa extra vergine
  • szczypiorek
  • bazylia (opcjonalnie)

Przygotowanie

Posmarować chleb masłem, ułożyć listek sałaty i pokrojone awokado. Dodać kawałki białego sera i śmietanę, delikatnie posolić i posypać pieprzem. Kanapkę przekroić na pół, skropić oliwą z oliwek i posypać szczypiorkiem. Można też dodać kilka listków bazylii. Kanapkę możemy zrobić w bez masła, tylko z oliwą extra vergine. Pieczywo można opiec w tosterze i zrobić z niego grzanki.

  • Kanapka z awokado
About the Author

Leave a Reply

*