default-logo

Grzanki z pieczoną dynią, serem białym i rukolą

Grzanki z pieczoną dynią, serem białym i rukolą Polane pysznym słodko – pikantnym syropem pomarańczowo – imbirowym. To ostatnio moje ulubione śniadanie 🙂 Dynię piekę wcześniej jak do zupy dyniowej, wcześniej gotuję też gęsty syrop z soku z pomarańczy, imbiru i miodu. Wszystko trzymam w lodówce i wykorzystuję na błyskawiczne, ale niebanalne śniadania. Biały ser polany takim syropem to smak, który uzależnia 🙂 Zamiast dyni używam też dojrzałego mango. Polecam! 0

3 4.67

Grzanki z pieczoną dynią, serem białym i rukolą

z syropem imbirowo – pomarańczowym

  • Kanapki
  • Dynia
  • Wegetariańskie
twaróg
imbir

Składniki

2 porcje
  • 2 kromki chleba opieczonego w tosterze
  • masło do posmarowania chleba
  • ser biały np. śmietankowy
  • rukola
  • kilka kostek pieczonej dyni
  • syrop imbirowo – pomarańczowy
  • sól morska i świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

  • Chleb posmarować masłem, przykryć plasterkami sera białego i kawałkami pieczonej dyni. Posypać rukolą i polać syropem imbirowo – pomarańczowym. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
  • Grzanki z dynią
About the Author

Leave a Reply

*