default-logo

Grzanki z awokado, serem sałatkowym i granatem

Grzanki z awokado, serem sałatkowym i granatem Połączenie razowego pieczywa, cieniutko pokrojonego i opieczonego lekko w tosterze dla uzyskania chrupkości, z kremowym awokado, słodko-kwaśnym granatem i łagodnym serem sałatkowym… To naprawdę jest pyszne! Ostatnio u mnie już kilka razy na drugie śniadanie, najwyraźniej stęskniłam się po letniej przerwie za awokado i granatem 😉 0

14 4.57

Grzanki z awokado, serem sałatkowym i granatem

  • Śniadania
  • Kanapki
  • Kolacje
  • Awokado
  • Granat
  • Przepisy fit
  • Wegetariańskie
  • Pełnoziarniste
ser feta

Składniki

1 porcja
  • pieczywo np. razowe
  • 1 awokado
  • 50 g sera sałatkowego lub fety
  • 1/4 owocu granatu
  • listki mięty
  • oliwa extra, sól i pieprz

Przygotowanie

  • Pieczywo można opiec w tosterze jeśli chcemy aby było chrupiące. Awokado obrać, pokroić na kawałki i nieco rozdrobnić widelcem. Doprawić solą, pieprzem i skropić oliwą.
  • Otrzymaną pastę wyłożyć na pieczywo. Na wierzch pokruszyć ser i posypać granatem. Dodać listki mięty i skropić dodatkową oliwą.
  • Grzanki z awokado, serem sałatkowym i granatem Grzanki z awokado, serem sałatkowym i granatem
About the Author

Leave a Reply

*