Bruschetta z mozzarellą, szynką parmeńską i pomidorkami koktajlowymi
0 Comment

4 3.75
Śr ocena
Bruschetta z mozzarellą, szynką parmeńską i pomidorkami koktajlowymi
- Kuchnia włoska
- Kanapki
mozzarella di bufala
szynka parmeńska
pomidorki koktajlowe
mozzarella
Składniki
2 sztuki
- 2 kromki dobrego chleba
- 2 – 3 plasterki mozzarelli w kulce
- 2 plasterki szynki parmeńskiej
- 4 pomidorki koktajlowe lub 1 większy pomidor
- kilka listków bazylii
- 2 czarne oliwki
- oliwa extra vergine
- sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
Przygotowanie
Opieczone w tosterze pieczywo skropić oliwą, ułożyć mozzarellę, szynkę pokrojoną na mniejsze kawałki oraz pokrojone pomidorki koktajlowe. Dodać bazylię i pokrojone czarne oliwki. Kanapki skropić jeszcze raz oliwą i posypać solą i pieprzem.