default-logo

Bagietka z serem brie, żurawiną i orzeszkami pinii

Bagietka z serem brie, żurawiną i orzeszkami pinii Żurawina to zaraz po orzechach w miodzie najlepszy partner dla sera brie. Bardzo lubię taką świeżą, chrupiącą bagietkę, posmarowaną majonezem wymieszanym z makiem, z plasterkami miękkiego sera brie i dużą ilością zrumienionych orzeszków pinii. Zielone liście rukoli, bazylii lub sałaty. Majonez wcale nie kłóci się z żurawiną, te dwa dodatki fajnie się uzupełniają. Majonez możesz zastąpić masłem, jeśli wolisz. Wówczas mak można rozsypać po maśle jak i po serze brie. Ser najlepiej wyjąć z lodówki i pokroić na minimum pół godziny przed przygotowaniem kanapek, będzie bardziej miękki i delikatniejszy. 0

2 4.5

Bagietka z serem brie, żurawiną i orzeszkami pinii

  • Kanapki
  • Żurawina
orzeszki pinii
mak
ser brie

Składniki

  • 2 połówki małej świeżej bagietki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka maku
  • kilka liści rukoli, bazylii lub sałata
  • 4 plasterki sera brie
  • 4 łyżki żurawiny ze słoiczka
  • 3 łyżki orzeszków pinii, zrumienionych na suchej patelni

Przygotowanie

Połówki bagietki posmarować majonezem wymieszanym z makiem. Ułożyć listki rukoli, bazylii lub sałaty, następnie plasterki sera brie oraz żurawinę. Posypać orzeszkami pinii.

  • Bagietka z serem brie i żurawiną
About the Author

Leave a Reply

*