default-logo

Rolada wielkanocna z tostów – Pyszności

Rolada wielkanocna z tostów. Wypełniona jajeczny farszem, idealnie sprawdzi się jako przekąska i ozdoba na wielkanocny stół. Jej wykonanie jest niezwykle proste, a efekt końcowy naprawdę zachwyci wszystkich gości

Naszą roladę przygotowaliśmy przy pomocy robota kuchennego marki Philips.

Zobacz wideo przepis:



Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania w robocie kuchennym jajek ugotowanych na twardo, rzodkiewek i żółtego sera.

    Cały proces rozpocznij od przygotowania w robocie kuchennym jajek ugotowanych na twardo, rzodkiewek i żółtego sera.

  2. Powstałą mieszankę przełóż do miski, po czym dodaj: majonez, szczypiorek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

    Powstałą mieszankę przełóż do miski, po czym dodaj: majonez, szczypiorek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

  3. Teraz przygotuj chleb tostowy. Najpierw odetnij brzegi, po czym ułóż obok siebie kilka kromek i rozwałkuj. Stwórz w ten sposób 4 poziome pasy.

    Teraz przygotuj chleb tostowy. Najpierw odetnij brzegi, po czym ułóż obok siebie kilka kromek i rozwałkuj. Stwórz w ten sposób 4 poziome pasy.

  4. Na powstałym spodzie rozprowadź część jajecznej mieszanki, plastry szynki i kolejną porcję wcześniej przygotowanego miksu.

    Na powstałym spodzie rozprowadź część jajecznej mieszanki, plastry szynki i kolejną porcję wcześniej przygotowanego miksu.

  5. Zwiń w roladę i zabezpiecz przy pomocy folii aluminiowej. Następnie wstaw do lodówki na 3 godziny.

    Zwiń w roladę i zabezpiecz przy pomocy folii aluminiowej. Następnie wstaw do lodówki na 3 godziny.

  6. Po tym czasie udekoruj roladę według upodobania.

    Po tym czasie udekoruj roladę według upodobania.

  7. Smacznego!

    Smacznego!

Pyszności

Z miłości do Pyszności <3

About the Author

Leave a Reply

*