default-logo

Szparagi z grilla

Szparagi z grilla Szparagi z grilla to bardzo uniwersalny dodatek do grillowanych potraw. Jednocześnie bardzo prosty do przygotowania – położone na grillu obok mięsa, filetu z łososia czy piersi kurczaka w zasadzie grillują się „same” w międzyczasie 😉 Dobrze zgrillowane szparagi powinny być chrupiące i jędrne z zewnątrz ale miękkie w środku. Świetnie smakują skropione sosem balsamicznym lub po prostu z roztopionym masłem. 0

11 4.18

Szparagi z grilla

Z sosem balsamicznym lub masłem

  • Dodatki
  • Szparagi
  • Wegetariańskie
  • Grill

Składniki

4 porcje
  • pęczek zielonych szparagów
  • sól morska i świeżo mielony pieprz
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki sosu balsamicznego lub masła
  • opcjonalnie: tarty parmezan

Przygotowanie

  • Odłamać twarde i jasne końce szparagów (same się złamią we właściwym miejscu), końce wyrzucić. Łodygi opłukać i osuszyć. Doprawić solą, pieprzem i wysmarować oliwą.
  • Grillować na grillu lub patelni grillowej ok. 8 minut, obracając od czasu do czasu. Skropić sosem balsamicznym lub ułożyć wiórki zimnego masła. Opcjonalnie posypać tartym parmezanem.
  • Szparagi z grilla Szparagi z grilla
About the Author

Leave a Reply

*