default-logo

Guacamole z rzodkiewką

Guacamole z rzodkiewką Najlepsza salsa, dzisiaj w wersji sezonowej, z rzodkiewką! Idealna na rozpoczęcie dnia, niezastąpiona przekąska na imprezę. Nie musimy robić do niej specjalnie tortilli i nachos, możemy użyć swojego ulubionego pieczywa, chrupek wasa itp. Dojrzałe awokado, pomidor, czosnek, cebulka, kolendra i rzodkiewka, wszystkie smakołyki w jednej pysznej paście. Polecam! 0

17 4.53

Guacamole z rzodkiewką

  • Pasty kanapkowe
  • Kanapki
  • Dodatki
  • Pomidory
  • Rzodkiewka
  • Awokado
  • Przepisy fit
  • Wegańskie
  • Przyjęcia i imprezy
kolendra

Składniki

2 porcje
  • 1 odpowiednio dojrzałe awokado
  • 2 łyżeczki soku z limonki
  • 1/2 pomidora
  • 4 – 5 rzodkiewek
  • 1 łyżka drobno posiekanej cebuli
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1/2 szklanki listków świeżej kolendry
  • 2 łyżeczki oliwy
  • opcjonalnie: szczypta kuminu (kminu rzymskiego) i 3-4 krople tabasco

Do podania: nachosy z tortilli (np. domowej: pszennej lub razowej) lub inne pieczywo

Przygotowanie

  • Awokado obrać, pokroić w kosteczkę, pestkę wyrzucić. Włożyć do salaterki, skropić sokiem z limonki. Pomidora sparzyć, obrać, miąższ pokroić w kosteczkę, dodać do awokado.
  • Rzodkiewki pokroić i dodać do salaterki. Doprawić solą, dodać cebulę, drobno starty lub przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną kolendrę, oliwę i wymieszać. Opcjonalnie można dodać kumin i sos tabasco.
  • Placki tortilli pokroić na trójkąty i położyć na rozgrzanej patelni, podgrzewać aż spód lekko się zrumieni, powtórzyć z drugiej strony.
  • Guacamole z rzodkiewką
About the Author

Leave a Reply

*