default-logo

Rozgrzewający deser na jesienne dni | Słodkie okruszki

Rozgrzewający deser na jesienne dni | Słodkie okruszkiRozgrzewający deser na jesienne dni. Prosty, pyszny deser idealny na chłodne dni. Ja uwielbiam takie połączenia domowego owocowego kisielu (przygotowanego z goździkami), chrupiącego musli i jabłka. Nic tylko jeść. Spróbujcie i Wy. Czasem w prostocie tkwi siła 😉

Do przygotowania deseru użyłam pysznego Musli Crunchy naturalne z nasionami chia 4health. Idealne na śniadania, jak i szybkie pyszne desery. Nawet moje maluchy lubią je pochrupać ? Warto zapoznać się z pełną ofertą 4healt, bo jest naprawdę ciekawa i co  najważniejsze smaczna ? W ofercie znajdziecie 3 rodzaje musli i 4 rodzaje batonów. Szczerze polecam.

Rozgrzewający deser na jesienne dni | Słodkie okruszki* zdjęcie pochodzi z http://4healthfood.pl

Rozgrzewający deser na jesienne dni | Słodkie okruszki

Aktualności i ciekawych informacji szukajcie też na Facebook’u

Rozgrzewający deser na jesienne dni | Słodkie okruszki

Składniki:

  • 2 szklanki domowego kisielu (jak zrobić poniżej)
  • około 6-8 łyżek Musli Crunchy naturalne z nasionami chia 4health
  • 1 duże jabłko
  • dwie szczypty cynamonu

Rozgrzewający kisiel:

  • 250g mrożonych owoców (truskawki, jagody, maliny, porzeczki, śliwki)
  • 2 szklanki wody
  • cukier według uznania (1-2 łyżki, u mnie trzcinowy)
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1-2 goździki

Przygotowanie:

Kisiel:

W połowie szklanki zimnej wody rozprowadzamy mąkę. Resztę wody zagotowujemy z owocami, goździkami i cukrem. Po około 2 minutach zmniejszamy ogień i powoli, ciągle mieszając, wlewamy rozrobioną mąkę. Gotujemy jeszcze około 2 minuty ciągle mieszając. Gotowy kisiel przecedzamy przez sito.

Deser:

Na dno pucharków / małych szklaneczek nakładamy po kisiel, następnie porcje musli, kolejno starte lub pokrojone na cienkie plasterki jabłko, obsypujemy je szczyptą cynamonu i znów nakładamy kisiel, kończymy porcją musli.

Podajemy od razu.

Smacznego

Print Friendly, PDF & Email
About the Author

Leave a Reply

*