default-logo

Włoskie chlebki piada z małżami i oliwkami

Danie szybkie, pyszne i znikające szybciej niż je zrobimy.

Polecam na obiad, kolacją czy przystawkę, zawsze dobrze smakuje.

Następnym razem pokuszę się sama upiec chlebki piada a dzisiaj kupiłam gotowe podczas włoskiego tygodnia w kuchni Lidla.

Smakują wyśmienicie.

Polecam serdecznie pyszne danie.

Włoskie chlebki piada z małżami i oliwkami.

Włoskie chlebki piada z małżami i oliwkami


Włoskie chlebki piada z małżami i oliwkami

  

                Składniki: ( 3 porcje )

  • 3 chlebki piada – op. 380 g
  • 65 g – 1 słoiczek małży w zalewie
  • 85 g – 1 puszka oliwek z nadzieniem cytrynowym
  • 2 pomidory
  • 1 ogórek średni
  • kilka liści sałaty rzymskiej
  • 1 filet z kurczaka
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1/2 łyżeczki sosu rybnego
  • majonez 
  • keczup

Włoskie chlebki piada z małżami i oliwkami


Włoskie chlebki piada z małżami i oliwkami

Pomidory pokroiłam w plastry, sałatę w paski, małże odcedziłam z zalewy tak samo jak i oliwki.

Ogórka wraz ze skórką pokroiłam w cienkie plastry wzdłuż przy pomocy obieraczki do warzyw.

Włoskie chlebki piada z małżami i oliwkami


Filet z kurczaka pokroiłam w paski i zamarynowałam w sosie sojowym i rybnym. 

Odstawiłam na 10 minut po czym usmażyłam na oleju.

Chlebki piada podgrzałam w piekarniku, można w mikrofali.

Każdy posmarowałam majonezem i keczupem, i układałam na nim mięso z kurczaka, małże, sałatę oraz oliwki.

Zwinęłam razem z folią aluminiową

Włoskie chlebki piada z małżami i oliwkami

aby sos nie wyciekł.

Podałam od razu.

Włoskie chlebki piada z małżami i oliwkami

Smacznego.

Pomysł własny.

„Podróże małe i duże”

Włoskie chlebki piada z małżami i oliwkami
Kula ognia na niebie
About the Author

Leave a Reply

*