Włoskie chlebki piada z małżami i oliwkami
Danie szybkie, pyszne i znikające szybciej niż je zrobimy.
Polecam na obiad, kolacją czy przystawkę, zawsze dobrze smakuje.
Następnym razem pokuszę się sama upiec chlebki piada a dzisiaj kupiłam gotowe podczas włoskiego tygodnia w kuchni Lidla.
Smakują wyśmienicie.
Polecam serdecznie pyszne danie.
Włoskie chlebki piada z małżami i oliwkami.
Składniki: ( 3 porcje )
- 3 chlebki piada – op. 380 g
- 65 g – 1 słoiczek małży w zalewie
- 85 g – 1 puszka oliwek z nadzieniem cytrynowym
- 2 pomidory
- 1 ogórek średni
- kilka liści sałaty rzymskiej
- 1 filet z kurczaka
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1/2 łyżeczki sosu rybnego
- majonez
- keczup
Pomidory pokroiłam w plastry, sałatę w paski, małże odcedziłam z zalewy tak samo jak i oliwki.
Ogórka wraz ze skórką pokroiłam w cienkie plastry wzdłuż przy pomocy obieraczki do warzyw.
Filet z kurczaka pokroiłam w paski i zamarynowałam w sosie sojowym i rybnym.
Odstawiłam na 10 minut po czym usmażyłam na oleju.
Chlebki piada podgrzałam w piekarniku, można w mikrofali.
Każdy posmarowałam majonezem i keczupem, i układałam na nim mięso z kurczaka, małże, sałatę oraz oliwki.
Zwinęłam razem z folią aluminiową
aby sos nie wyciekł.
Podałam od razu.
Smacznego.
Pomysł własny.
„Podróże małe i duże”
Kula ognia na niebie |