default-logo

Wężyki z kurczaka

niedziela, 6 listopada 2011

Wężyki z kurczaka

Kupiłam mięso drobiowe zwane „elementy z kurczaka” i było to nic innego jak polędwiczki od filetów drobiowych.

Wyszło niesamowicie efektowne danie, pyszne i aromatyczne.

Wężyki z kurczaka


Wężyki z kurczaka


Wężyki z kurczaka

                     Składniki:

  • 500 g filetów z kurczaka lub pasków z tyłu filetów
  • 1 nieduża cukinia

                    Na marynatę:

  • przyprawa do kurczaka
  • przyprawa do gyrosa
  • olej winogronowy

Wężyki z kurczaka


Wężyki z kurczaka

Paski kurczaka wymieszać w składnikach marynaty i zostawić na min.1 godzinę (ja zostawiłam na noc w lodówce).

Cukinię pokroić na pół plasterki.

Wężyki z kurczaka


Wężyki z kurczaka

Nadziewać paski kurczaka na przemian z cukinią na szpatułki tak jak na fotce wyżej.

Grillować z obu stron na rumiano.

Wężyki z kurczaka

Podałam z kaszą jęczmienną i ogórkiem konserwowym.

Smacznego.

Przepis własny.

About the Author

Leave a Reply

*