Wężyki z kurczaka
niedziela, 6 listopada 2011
Kupiłam mięso drobiowe zwane „elementy z kurczaka” i było to nic innego jak polędwiczki od filetów drobiowych.
Wyszło niesamowicie efektowne danie, pyszne i aromatyczne.
Składniki:
- 500 g filetów z kurczaka lub pasków z tyłu filetów
- 1 nieduża cukinia
Na marynatę:
- przyprawa do kurczaka
- przyprawa do gyrosa
- olej winogronowy
Paski kurczaka wymieszać w składnikach marynaty i zostawić na min.1 godzinę (ja zostawiłam na noc w lodówce).
Cukinię pokroić na pół plasterki.
Nadziewać paski kurczaka na przemian z cukinią na szpatułki tak jak na fotce wyżej.
Grillować z obu stron na rumiano.
Podałam z kaszą jęczmienną i ogórkiem konserwowym.
Smacznego.
Przepis własny.