default-logo

Wątróbka cielęca z cebulką i tymiankiem

Od dłuższego czasu próbowałam nabyć wątróbkę cielęcą ale zawsze gdzieś mi umykała i nie mogłam się nacieszyć jej smakiem.

Tym razem udało się i dzięki temu powstało pyszne danie, które i Wam polecam.

Wątróbka cielęca jest bardzo delikatna a dobrze przyrządzona także soczysta i aromatyczna.

Polecam tą dziś przedstawioną bo jest rewelacyjna.

Wątróbka cielęca z cebulką i tymiankiem.

Wątróbka cielęca z cebulką i tymiankiem


Wątróbka cielęca z cebulką i tymiankiem



             Składniki:

  • 500 g wątróbki cielęcej
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • 2 cebule
  • 1 pomidor
  • gałązka świeżego tymianku
  • sól morska
  • pieprz

Wątróbka cielęca z cebulką i tymiankiem


Wątróbka cielęca z cebulką i tymiankiem

Mięso opłukałam i osuszyłam, obtoczyłam je w mące i podsmażyłam na oleju z obu stron.

Pomidora pokroiłam w drobna kostkę a cebulę w piórka.

Do podsmażonej wątróbki dodałam cebulę i pomidora, a także listki tymianku.

Dusiłam pod przykryciem przez 5 minut, przed podaniem posoliłam i doprawiłam pieprzem.

Podałam wątróbkę w pieczonymi ziemniakami.

Wątróbka cielęca z cebulką i tymiankiem

Smacznego.

Pomysł z ulotki Biedronki.

„Podróże małe i duże”

Wątróbka cielęca z cebulką i tymiankiem
Rozlewisko Warty we mgle
About the Author

Leave a Reply

*