Wątróbka cielęca z cebulką i tymiankiem
Od dłuższego czasu próbowałam nabyć wątróbkę cielęcą ale zawsze gdzieś mi umykała i nie mogłam się nacieszyć jej smakiem.
Tym razem udało się i dzięki temu powstało pyszne danie, które i Wam polecam.
Wątróbka cielęca jest bardzo delikatna a dobrze przyrządzona także soczysta i aromatyczna.
Polecam tą dziś przedstawioną bo jest rewelacyjna.
Wątróbka cielęca z cebulką i tymiankiem.
Składniki:
- 500 g wątróbki cielęcej
- 3 łyżki mąki pszennej
- olej do smażenia
- 2 cebule
- 1 pomidor
- gałązka świeżego tymianku
- sól morska
- pieprz
Mięso opłukałam i osuszyłam, obtoczyłam je w mące i podsmażyłam na oleju z obu stron.
Pomidora pokroiłam w drobna kostkę a cebulę w piórka.
Do podsmażonej wątróbki dodałam cebulę i pomidora, a także listki tymianku.
Dusiłam pod przykryciem przez 5 minut, przed podaniem posoliłam i doprawiłam pieprzem.
Podałam wątróbkę w pieczonymi ziemniakami.
Smacznego.
Pomysł z ulotki Biedronki.
„Podróże małe i duże”
Rozlewisko Warty we mgle |