default-logo

Stek bavette z grilla z czipsami z plantana

Francuski stek wołowy  bavette to inaczej łata wołowa z odcinka brzuszno – lędźwiowego która idealnie nadaje się na steki bo ma włókna mięśniowe idealne do tego typu dań.

Mięso przyrządzone na grillu jest soczyste, mięciutkie, idealne dla każdego wielbiciela mięsa.

Polecam na szybki obiad.

Podałam z czipsami z plantana i sałatą ze śmietaną.

Stek bavette z grilla z czipsami z plantana.

Stek bavette z grilla z czipsami z plantana


Stek bavette z grilla z czipsami z plantana



               Składniki:

  • stek bavette – około 500 g mięsa
  • sól niebieska perska
  • świeżo mielony czerwony pieprz malgaski
  • olej do posmarowania steku


Stek bavette z grilla z czipsami z plantana


Stek bavette z grilla z czipsami z plantana

Mięso natarłam olejem i świeżo mielonym pieprzem czerwonym.

Na rozgrzanej patelni grillowej położyłam mięso, posoliłam i smażyłam 4 minuty z każdej strony a potem mięso nakryłam folią aluminiową i pozostawiłam na 5 minut aby mięso odpoczęło.

Podałam mięso z czipsami z plantana i sałatą ze śmietaną.

Idealnie również będzie podać z pieczonymi ziemniakami lub kaszą.

Stek bavette z grilla z czipsami z plantana

Smacznego.

Przepis własny.

                                      „Podróże małe i duże”

Stek bavette z grilla z czipsami z plantana
Spływ kajakowy Pilicą

Spływy kajakowe rzeką Pilicą przyciągają rzesze wielbicieli tego sportu.

Można zaobserwować całe grupy turystów i sportowców radujących się na widok pięknych meandrów rzeki.

About the Author

Leave a Reply

*