default-logo

Skrzydełka w sosie miodowo-musztardowym

poniedziałek, 3 marca 2014

Skrzydełka w sosie miodowo-musztardowym

Danie przepyszne i polecam serdecznie.

Do dania użyłam fix-u Kamis do skrzydełek i powiem Wam że już dawno nie jadłam tak dobrych kurzych skrzydełek.

Wiem wiem zaraz mi się niektórzy odezwą że konserwanty, że glutaminian i takie tam, otóż nie nie ma w fixie ani konserwantów, ani sztucznych barwników ani glutaminianu sodu, same naturalne składniki.

Jest dobrze czyli można spokojnie próbować.

Ja wypróbowałam a wybór zostawiam Wam.

Pyszne skrzydełka w sosie miodowo-musztardowym.

Skrzydełka w sosie miodowo-musztardowym

Skrzydełka w sosie miodowo-musztardowym

                   Składniki: ( 4 osoby )

  • 16 skrzydełek
  • fix skrzydełka Kamis
  • 3 łyżki musztardy sarepskiej
  • ryż ugotowany na sypko

Skrzydełka w sosie miodowo-musztardowym

 Od skrzydełek poodcinałam szpiczaste końcówki ( z nich będzie bulion ),a resztę umyłam  i osuszyłam.

Zawartość torebki fix wymieszałam ze 150 ml wody i zagotowałam.

Na koniec dodałam 3 łyżki musztardy.

Skrzydełka umieściłam w naczyniu żaroodpornym i polałam przygotowanym płynem.

Piekłam w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 70 minut.

Podałam skrzydła z brukselką – o niej wkrótce – i ryżem ugotowanym z kurkumą.

Przepyszne danie.

Skrzydełka w sosie miodowo-musztardowym

Smacznego.

About the Author

Leave a Reply

*