default-logo

Rurki z pesto z rukoli i pulled pork

Jak już nabraliśmy się różnych specyfików na grypę to powiem Wam szczerze że jeść nam się nie chciało dlatego stworzyłam potrawę która jest ostra, wyrazista w smaku a zarazem delikatna.

Polecam wszystkim rekonwalescentom w czasie grypy czy przeziębienia.

Danie daje niezłego „kopa” i wracamy do zdrowia.

Dziś było zaćmienie słońca a przy okazji jest pierwszy dzień wiosny.

Rurki z pesto z rukoli i pulled pork.

Rurki z pesto z rukoli i pulled pork

Rurki z pesto z rukoli i pulled pork


                     Składniki : ( 2 porcje )

  • 250 g makaronu z semoliny z pszenicy twardej w kształcie rurek
  • 100 g rukoli
  • 2 ząbki czosnku
  • sól perska niebieska
  • 100 ml oleju z awokado
  • garść orzechów włoskich
  • 2-3 łyżki startego sera pecorino sardo + do posypania
  • szklanka porwanego mięsa z karczku pulled pork [ klik ]

Rurki z pesto z rukoli i pulled pork

Najpierw umyłam i osuszyłam rukolę, przełożyłam ją do blendera i zmiksowałam razem z czosnkiem, podpieczonymi na suchej patelni orzechami oraz startym serem pecorino sardo.

Na koniec do pesto dodałam sól oraz olej z awokado i wymieszałam.

Makaron ugotowałam w osolonej wodzie aldente, odcedziłam i włożyłam z powrotem do garnka.

Dodałam do makaronu pesto, wymieszałam i od razu przełożyłam na talerze. 

Posypałam porwanym mięsem pulled pork i startym serem. 

Rurki z pesto z rukoli i pulled pork

Smacznego.

Przepis własny.

„Podróże małe i duże”

Rurki z pesto z rukoli i pulled pork
Wiosna
About the Author

Leave a Reply

*