Roladki drobiowe z nadzieniem

Roladki to świetny pomysł na urozmaicenie swojego codziennego menu. Mięsne roladki można faszerować różnego rodzaju nadzieniem, dzięki czemu za każdym razem będą smakować inaczej. Zazwyczaj na roladki wybieram mięso drobiowe, czasem wieprzowe. Na blogu znajdziecie wiele ciekawych przepisów na roladki jak na przykład:




  • Roladki z suszonymi pomidorami
  • Roladki drobiowe z porem i serkiem topionym
  • Roladki z serkiem śmietankowym
  • Roladki panierowane z marchewką i jabłkiem
  • Roladki z kurczaka zawijane w boczku

W tym wpisie chciałabym polecić Wam pyszne roladki drobiowe z nadzieniem z żółtego sera, papryki i ogórka konserwowego. Takie roladki są bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Mięso jest mięciutkie, delikatne, wręcz rozpływa się w ustach. Nadzienie nadaje mu dodatkowo cudownego aromatu i smaku.

Poniżej zaprezentuję Wam przepis na pyszne roladki z nadzieniem. Idealne na obiad dla całej rodziny. Przygotowałam dla Was listę kroków, a także prezentację video, w której zobaczycie jak przygotować to pyszne danie.

PRZEPIS NA ROLADKI DROBIOWE Z NADZIENIEM

Składniki

  • 500 g fileta z kurczaka
  • 5 plastrów żółtego sera
  • 5 ogórków konserwowych
  • 1/2 papryki czerwonej
  • przyprawa do mięsa
  • papryka słodka
  • czosnek granulowany
  • sól
  • pieprz




Wykonanie

  • Mięso z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i dzielimy na części. Następnie każdą z nich rozbijamy na cienkie kotleciki.
  • Każdy kotlecik doprawiamy przyprawą do mięsa, papryką słodką, czosnkiem granulowanym, solą oraz pieprzem z obu stron.
  • Ogórki kroimy w podłużne plastry, paprykę czerwoną w słupki.
  • Na każdy kotlecik wykładamy plaster żółtego sera, ogórka oraz paprykę.
  • Kotleciki zwijamy w roladki i układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Po upływie czasu zdejmujemy pokrywę i pieczemy jeszcze 15 minut.




przepis na roladki drobiowe z nadzieniem
przepis na drobiowe roladki z nadzieniem