default-logo

Polędwiczka wieprzowa w kurkumowej skorupce

poniedziałek, 24 lipca 2017

Polędwiczka wieprzowa w kurkumowej skorupce

Pyszne i aromatyczne mięso mam dziś dla Was.

Mięso natarte kurkumą ma jedyny i niepowtarzalny smak.

Dodatek warzyw wzbogaca doznania smakowe.

Polecam gorąco na letni obiad.

Polędwiczka wieprzowa w kurkumowej skorupce.

Polędwiczka wieprzowa w kurkumowej skorupce


Polędwiczka wieprzowa w kurkumowej skorupce



               Składniki:

  • 500 g polędwiczka wieprzowa
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki kurkumy w proszku
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • pieczone ziemniaki do podania
  • kolendra do posypania
  • olej do smażenia
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony


Polędwiczka wieprzowa w kurkumowej skorupce


Polędwiczka wieprzowa w kurkumowej skorupce

Polędwicę umyłam osuszyłam i natarłam sosem sojowym i kurkumą.

Zostawiłam na 2 -3 godziny do zamarynowania.

Polędwicę obsmażyłam na oleju ze wszystkich stron, przełożyłam do naczynia żaroodpornego.

Obsypałam mięso pokrojoną w piórka cebulą i pokrojoną w paski papryką.

Polędwiczka wieprzowa w kurkumowej skorupce


Podlałam mięso wodą i piekłam w piekarniku nagrzanym do 190 C przez 30 – 40 minut.

Podałam z pieczonymi ziemniakami posypane kolendrą.

Polędwiczka wieprzowa w kurkumowej skorupce

Smacznego.

Przepis autorski.

                                          „Podróże małe i duże”

Polędwiczka wieprzowa w kurkumowej skorupce
Droga

Uwieczniam na zdjęciach drogi, bruk, chodniki, mają w sobie jakąś magię, przynajmniej dla mnie.

Ten deptak prowadzi do malowniczych zakątków w Ogrodzie botanicznym w Łodzi.

About the Author

Leave a Reply

*