default-logo

Pierś kacza w ostrygach

sobota, 17 października 2015

Pierś kacza w ostrygach

Już kiedyś pisałam że jestem uzależniona od sosu ostrygowego?

Jeśli nie to teraz obwieszczam wszem i wobec że jestem uzależniona od sosu ostrygowego, dlaczego nie pytajcie nawet, nie wiem, jest pyszny.

Dodawałabym go do wszystkich potraw a tym razem dodałam go do piersi kaczej i to naprawdę był znakomity pomysł.

Filet kaczy nabrał jeszcze więcej smaku i aromatu, polecam.

Pierś kacza w ostrygach. 

Pierś kacza w ostrygach


Pierś kacza w ostrygach

 

              Składniki:

  • 2 filety z piersi kaczej
  • 2 – 3 łyżki sosu ostrygowego
  • pieprz cytrynowy

Pierś kacza w ostrygach

Pierś kaczki natarłam pieprzem cytrynowym i sosem ostrygowym.

Każdy filet nacięłam w kratkę od strony skóry tak aby nie przeciąć mięsa a samą skórę.

Mięso wstawiłam na godzinę do lodówki.

Smażyłam pierś na suchej patelni najpierw od strony skóry 7 minut a potem na drugiej stronie 6 minut.

Usmażone mięso zdjęłam z patelni i pozwoliłam mu odpocząć kilka minut aby było soczyste i pyszne.

Podałam pierś z botwinką i małymi ziemniaczkami.

Pierś kacza w ostrygach

Smacznego.

Przepis własny.

„Podróże małe i duże”

Pierś kacza w ostrygach
Zapach rumianku
About the Author

Leave a Reply

*